1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι με χοντρή βάση. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2
΄ και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντάς το γρήγορα, να λαδώσει καλά και να γίνει διάφανο (για 3
΄).
2. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2
΄ ακόμη
και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο και στη
συνέχεια αρχίζουμε να προσθέτουμε ζεστό ζωμό (ή νερό) λίγο λίγο κάθε
φορά, έτσι ώστε να απορροφώνται τα υγρά κάθε φορά πριν προσθέσουμε τα
επόμενα.
3. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά το ριζότο για 15
΄.
Τέλος, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος light και
την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως σε ρηχά
πιάτα (ώστε να σταματήσει αμέσως ο βρασμός).
Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ....ΓΙΆΥΤΟ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ!!! ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΛΕΙΕΣ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο σου Αργυρώ!!!! Πολύ νόστιμο πιάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο σου Αργυρώ!!!! Πολύ νόστιμο πιάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφή