Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά συνταγής


  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 300 γραμμ. ρύζι arborio ή carnaroli (ποικιλίες ρυζιού πλούσιες σε άμυλο, ειδικές για ριζότο. Εάν δεν βρείτε στην περιοχή σας, χρησιμοποιήστε ρύζι καρολίνα που υπάρχει παντού)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 250 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 800 ml ζωμός κότας ή νερό ζεστό
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος NOYNOY light
  • 1/2 . παρμεζάνα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι




  • Εκτέλεση
    1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι με χοντρή βάση. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2΄ και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντάς το γρήγορα, να λαδώσει καλά και να γίνει διάφανο (για 3΄).
    2. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄ ακόμη και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο και στη συνέχεια αρχίζουμε να προσθέτουμε ζεστό ζωμό (ή νερό) λίγο λίγο κάθε φορά, έτσι ώστε να απορροφώνται τα υγρά κάθε φορά πριν προσθέσουμε τα επόμενα.
    3. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά το ριζότο για 15΄. Τέλος, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος light και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως σε ρηχά πιάτα (ώστε να σταματήσει αμέσως ο βρασμός).

    Mερίδες: 4
    Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
    Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
     

3 σχόλια:

  1. ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ....ΓΙΆΥΤΟ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ!!! ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΛΕΙΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο σου Αργυρώ!!!! Πολύ νόστιμο πιάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο σου Αργυρώ!!!! Πολύ νόστιμο πιάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή