Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΣΝΙΤΣΕΛ ΑΛΑ ΚΡΕΜ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 σακουλακι αποξηραμμένα μανιτάρια (ιδανικά, Βασιλικά)
  • 2 χοιρινά σνίτσελ
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • 2 ποτήρια γάλα
  • Λίγη πάπρικα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Πριν κάνουμε οτιδήποτε, τοποθετούμε σε χλιαρό νερό τα αποξηραμμένα μας μανιτάρια για 20 λεπτά, να φουσκώσουν και όσο αυτά μουλιάζουν, ετοιμαζουμε τα σνιτσελ.
  2. Ξεκινάμε με το πανάρισμα των σνίτσελ. Χρειαζόμαστε 3 δοχεία. Ενα για το γάλα, ένα για τα αυγά (ελαφρως χτυπημένα) και ένα για την τριμμένη φρυγανιά που την έχουμε ανακατέψει με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Τα περνάμε με την σειρά απο το καθένα για να παναριστούν.
  3. Αφού τα πανάρουμε τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο. Όταν γίνουν, τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
  4. Αφού έχουν μουσκέψει τα μανιτάρια (και λίγο πριν βγάλουμε απο το τηγάνι τα σνίτσελ μας), τα σουρώνουμε και τα στύβουμε πολύ καλά να φύγουν τα υγρά τους. Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό σκεύος, σε χαμηλή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο.
  5. Προσθέτουμε το τριμμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε διαρκώς. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μια βραση. Το χρώμα της σάλτσας θα μετατραπεί σε γκρί ανοιχτό... είναι έτοιμη.
  6. Σερβίρουμε πάνω απο τα σνίτσελ μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου